Hjem

Klikk på bildet under for å gå direkte til vårt nettsted for hyttetomter i Indre Risør Skjærgård

indrerisorskjargard

brosjyrebildeRøysland Gård
avl, oppdrett og salg av islandshest

Vi tilbyr også:

-  salg av hyttetomter
-  utleie av hytter

Røysland Gård ligger 5 km fra Øysang, midt mellom Risør og Kragerø. Fra Øysang kan du ta ferge til  Risør. Vi ligger ca. 15 km fra Quality Spa & Resort Kragerø. Til gården hører store deler av Skarvann - et stort ferskvann med gode bade- og fiskemuligheter. Bak oss har vi store skogområder som grenser til Gjerstad og Sannidal.

På Røysland Gård har vi avlet fram en rekke gode islandshester. Vi har til nå avlet frem  fire 1. premiehopper og 3. andre premierte 4-gjengere.

Vi  har gode avlshopper med godt lynne og god gang. Med unntak av ei hoppe, er samtlige premierte. Vi er nøye med utvelgelsen av hingster, og prøver å finne hingster som kan utfylle og styrke hoppas egenskaper.

Filosofien vår er at vi skal avle gode  hester, som skal være ukompliserte å ri og morsomme å jobbe med.

Sveipla__KolbeinnFøllene og unghestene vokser opp i flokk hos oss. På sommeren går de på store, kuperte beiter og om vintBaldureren er de i store havner med utegangsstall og fri tilgang på mat og vann.

Våre premierte islandshesthopper fra egen avl.

Nanna Fra Røysland f-2000

Nanna er en 1. premie hoppe med hele 8.34 for ridegenskaper som 4 genger, hvorav 9 for tølt og trav samt 9.5 for vilje. Nanna var representant for 7 års hopper på WM for islandshest i Holland. Nanna er etter vår egen hoppe Vænting fra Vatnsleysu og 1. pr. hingsten Starri fra Hvitanesi.

Emma fra Røysland f-2003

Emma gikk i 1. premie på avlsvisning i Seljord i mai 2009.  Emma fikk hele 8.28 for bygning. Samlet fikk hun 8.03. Emma er under Dreyra fra Lian (2.pr.) og Falki fra Höfn (1.pr.). Emma er solgt til Tromøya.

Blida fra Røysland f-2004

Blida fikk også 1. pr. på avlsvisningen i Seljord mai 2009. Hun hadde en flott ridedom med 8.09. Samlet fikk hun 8.02 Blida er etter Sveipla fra Àsum (2.pr.) og Starri fra Hvitanesi (1.pr.) Blida er solgt til Søgne.

Ida fra Røysland f-2005

Ida fikk en pen 2. premie, som 4-gjenger i Seljord 2013. Hun er etter Sveipla fra Àsum (2.pr.) og Kolgrimur f. Kjarnholtum (1.pr). Ida er solgt til Haugesund.

Atla fra Røysland f-1998

Atla er etter vår egen hoppe Vænting fra Vatnsleysu og hingsten Skygnir fra Ruaker. Atla ble vist i Søgne 2004, der hun fikk en fin 2 premie med 8 for tølt samt 8,5 for galopp, skritt og vilje og gemytt. Atla blir nå brukt i vår egen avl  og har flere flotte avkom.

Svala fra Røysland f 1997-2004

Svala var etter hoppen Tvenna fra Gardi og hingsten Kolgrimur fra Kjarnholtum 1. Svala var en meget lovende 4 gangs hoppe med spektakulære bevegelser. Hun døde dessverre av kolikk bare 7 år gammel. Svala ble vist i Seljord  2004 der hun fikk 8,5 for både tølt og trav samt hele 9 for galopp.

Brynja fra Røysland

Brynja er etter 1 pr. hoppen Brà fra Flugimyri II og verdensmesteren Jarl fra Midskrika. Brynja har selv en 1. premie dom med  8.09 for rideegenskaper og 8.16 for bygning. Brynja er solgt til Danmark.

 

Siste nytt

Sara f. Røysland solgt!

Vi ønsker Natalie og Sara lykke til! 
Sara visning

 
Tango solgt!

Vi gratulerer Tilde med kjøp av Røyslandhest! Tango

 
Vilma solgt!

Vi ønsker Malin og Vilma lykke til! Vilma II

 
Tyra solgt!

Vi håper Belinda og Tyra får mange gode opplevelser sammen.Tyra

 
Glitnir solgt!

Vi gratulerer Anette med Røyslandshest, og ønsker de hell og lykke videre.Glitnir

 
Run, Alma og Klara solgt til Sverige.

Vi håper hestene vil spre glede og være til nytte for ny eier. Run

 
Dama solgt!

Vi gratulerer Maren og familien med Røyslandshest, og håper Dama gir mye glede og gode opplevelser,. Tølt